SCHAGEN - De start voor het eerste gebouw op bedrijventerrein Lagedijk – de Lus is een feit. Tijdens een bijeenkomst op locatie hebben directeuren Hans en Dennis Bruin van familie vastgoedbedrijf PNO Vastgoed en wethouder Jelle Beemsterboer de start feestelijk bezegeld.


Hiermee komt na jaren eindelijk de start van de invulling van het 6,1 hectare tellende bedrijventerrein. Binnenkort volgen er meer bouwactiviteiten verwachten we. “Tot op heden hebben we drie kavels verkocht en voor drie percelen zijn reserveringen gesloten. De belangstelling voor de kavels neemt de afgelopen maanden weer toe”, meldt wethouder Beemsterboer. “Voor het eind van het jaar verwachten we nog een nieuwe koopovereenkomst af te sluiten en drie optieovereenkomsten. Momenteel worden de waterleiding en elektriciteitskabels op het bedrijventerrein aangelegd. Begin volgend jaar kunnen de bedrijven die er dan staan hierop aangesloten worden. Vooral het zorgen voor elektriciteit was een lang proces, maar het is samen met Liander gelukt.”

Voortgang
Met de start van de bouw is er na lange tijd daadwerkelijk activiteit op De Lus. Dat stemt wethouder Beemsterboer positief. “Na de economische crisis van 2008 is de ontwikkeling hier stilgevallen. Dat er nu weer zoveel interesse is en de bouw start is een goed signaal over onze economie. Ook al zijn er natuurlijk zorgen over de huidige crisis, die weer heel anders van aard is. We wensen PNO Garagebox, hun huurders en alle nieuwe ondernemers op De Lus veel succes met het ondernemen op dit mooie bedrijventerrein.” Op het bedrijventerrein willen we graag bedrijven die iets toevoegen voor Schagen. Hier valt volgens de wethouder ook huisvestiging van arbeidsmigranten onder waar we aan mee willen werken. Mocht de bouw van het hotel voor buitenlandse werknemers doorgaan op De Lus, is er weer bijna 8500 m2 aan kavel vergeven.

PNO Vastgoed

PNO Vastgoed verhuurt onder de naam PNO Garagebox 56 multifunctionele opslagruimtes. De PNO Garageboxen zijn multifunctionele ruimtes, geschikt voor opslag of werkruimte. Denk aan ZZP-ers die hun gereedschap en materiaal willen opslaan, een handige doe-het-zelver die klusruimte zoekt, iemand met een webshop die z’n spullen niet meer kwijt kan, een bloemist die een koelcel kan gebruiken of een vertegenwoordiger die opslagruimte nodig heeft. Nu de eerste paal is geslagen verwachten zij snel op te kunnen leveren. Dennis Bruin: “Voor kleine en startende ondernemers is het een fijne oplossing. Op industrieterrein De Lus in Schagen vonden we de perfecte locatie voor onze PNO Garageboxen: centraal gelegen en goed bereikbaar.”

Meer informatie over de mogelijkheden voor bedrijfsvestiging geeft bedrijfscontactfunctionaris Menno Bes, zie www.schagen.nl/contactbedrijven