'T ZAND - Als JOGG gemeente streeft Schagen naar Jongeren op Gezond Gewicht. Een succes van de Sint Jozefschool uit ’t Zand is daarin bijzonder. De Sint Jozefschool is één van de winnende scholen van de RABO AZ Foodtour. Groep 8 heeft een Rabo AZ Foodclinic gewonnen.

Op donderdag 11 april wordt de groep met de bus opgehaald en gaan ze naar het AZ stadion, waar de kinderen een sportieve en gezonde ochtend gaan beleven.

Voor het winnen van de clinic hebben de kinderen van de school alles zelf gedaan. Ze behaalden hiermee een plaats in de top-10 beste vlogs van de Rabo AZ Foodtour 2019. Daarom zijn ze samen met negen andere klassen uitgenodigd voor de foodclinic. Een fantastische prestatie waar de hele klas trots op mag zijn. JOGG gemeente Schagen is donderdag ook aanwezig in het AZ stadion. De JOGG regisseur Judith Gielens begeleidt daar de kinderen bij een van de onderdelen van het programma. Uiteindelijk wint één klas. Die mag de titel dragen van ‘Beste vlog van de Rabo AZ Foodtour 2019’.

Met Jongeren Op Gezond Gewicht werkt de gemeente aan een gezonde leefomgeving. Opgroeien met een gezonde leefstijl moet de normaalste zaak van de wereld zijn. Het doel op langere termijn is het percentage overgewicht terug te dringen. Wethouder Sigge van der Veek van Samenlevingszaken zegt hierover: “Niet op gezond gewicht is de oorzaak van veel ziektes en aandoeningen. Het kan ook leiden tot sociaal isolement. Voorkomen is ook in dit geval veel beter dan genezen. Daarom investeren we als gemeente in de promotie van een gezonde leefstijl onder kinderen en jongeren. Onze jeugd is immers onze toekomst!”

Aan de foodtour deden ook twee andere basisscholen mee uit gemeente Schagen. Helaas zijn deze scholen niet in de prijzen gevallen.