SCHAGEN - Burgemeester Marjan van Kampen doet de hekken van Sportpark Groenoord op slot. De laatste dagen kwamen er steeds meer signalen dat zowel ouders als kinderen op het sportpark actief bleken zonder daarbij de maatregelen met betrekking tot het coronavirus na te leven, zoals het houden van 1,5 meter afstand.

“Hiervoor geldt dat we ouders én kinderen oproepen zich aan de richtlijnen te houden”, aldus van Kampen. “Om Groenoord zitten hekken. Vanwege deze situatie zijn we genoodzaakt de hekken te sluiten om te voorkomen dat hier risicovolle situaties ontstaan.”


De burgemeester deed eerder al een oproep om niet naar het stranden de duinen te gaan. “We moeten nu écht allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. We spelen met mensenlevens als we ons niet aan de richtlijnen houden. Ik roep iedereen dringend op om niet naar het strand en de duinen te gaan, ook niet de komende mooie dagen. Natuurlijk is dat jammer, maar als we de drukte opzoeken, creëren we met elkaar risicovolle situaties. Dat kunnen we écht niet maken tegenover kwetsbare groepen en tegenover al die mensen in de zorg die overuren draaien voor ons allemaal. Volg de instructies van de Rijksoverheid op: houd 1,5 meter afstand! Ben je ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm jezelf en de mensen om je heen. Alleen zo kunnen we samen de verspreiding van het coronavirus beheersen.”