TUITJENHORN - Op de panelen in bibliotheek Tuitjenhorn toont Lida Koel-van Assem uit Waarland tot en met 8 januari haar fleurige schilderijen. Zij tekent en schildert al vanaf haar jeugd. Ze volgde een opleiding tot leidster Creatieve Handvaardigheden en gaf jaren les in het dorpshuis en het T&O-gebouw in Bergen.

Ze nam les in portrettekenen bij Cora Storbeck en later bij Cyrilla Koolen. Op die manier ontwikkelde ze haar aquareltechniek en het gebruik van meerdere kwasten. Lida schilderde veel bloemen en realistische stillevens. Haar werk viel zo in de smaak dat ze meerdere malen gevraagd werd te exposeren. Een inzending van twee aquarellen bij een landelijke Art-Studiecompetitie van het blad Palet & tekenstift resulteerde in een eervolle tweede prijs.

Daarna kreeg ze les van Marianne Duif, waar ze kennis maakte met olieverf en abstractere vormen. Vervolgens ging ze in de leer bij de Franse kunstenaar Didier Bourdon, die haar weer andere technieken leerde. Het resultaat van al deze studies is te zien in de bibliotheek.