VALKKOOG - Woensdag 7 juli reikte wethouder Jelle Beemsterboer het Schager Compliment uit. Dit gaf hij aan Maria van der Laan, beheerder en gastvrouw - en Nico Roelse, vrijwilliger/gastheer van De Bakkerij in Valkkoog. Het gebeurde allemaal in dorpshuis De Bakkerij zelf aan de Valkkogerweg 22 in Valkkoog.


Beiden zijn geen eigenaar van De Bakkerij, maar wel het bekende team dat het buurthuis runt. De heer en mevrouw Wijma kochten in 2009 de toenmalige kruidenierswinkel/bakkerij aan de Valkkogerweg 22 in Valkkoog. Er werd een nieuw buurthuis met woning gerealiseerd, en het kreeg de naam: De Bakkerij.

Maria van der Laan en haar man Kurt kwamen er wonen na de verbouwing in 2009. Maria werd beheerder en gastvrouw. Nico Roelse is vanaf het begin actief als vrijwilliger/gastheer.

Inwoners kunnen gebruik maken van het buurthuis, er worden maaltijden geserveerd door Maria en Nico, feestjes gegeven en de inwoners kunnen elkaar daar ontmoeten.

Maria en Nico zijn voorgedragen voor het Schager Compliment door een aantal inwoners van Valkkoog. Volgens hen zorgen Maria en Nico er als een goed team voor dat inwoners uit Valkkoog in De Bakkerij welkom zijn. Dankzij hen is een versteviging van de saamhorigheid in Valkkoog gekomen. De activiteiten van De Bakkerij zijn in de afgelopen jaren ook uitgebreid. Voor dit alles werden zij bedankt en ontvingen zij het Schager Compliment.