SCHAGEN - Donderdag 29 juni om 14.00 uur reikte wethouder Puck de Nijs-Visser het Schager Compliment uit aan Anton Wauters. Dit was tijdens de Westfriese maaltijd. Anton Wauters is sinds 1998 de secretaris van museum Vreeburg. Anton staat bekend als het gezicht van museum Vreeburg, want hij regelt en organiseert heel veel.


Hij is mede oprichter/initiatiefnemer van de wagenloods waar de rijtuigen staan opgesteld. Ook is hij is de contactpersoon bij de provinciale museumfederatie, door zijn contacten weet hij wat er speelt bij andere musea. Maar ook hoe een tentoonstelling anders in te richten, en het begeleiden van vrijwilligers en suppoosten. Anton Wauters is een duizendpoot die een hart heeft voor het museum.

Anton Wauters is voorgedragen door het bestuur van het museum Vreeburg, voor 25 jaar onvoorwaardelijke inzet in het jaar dat de Westfriese Folkore 70 jaar bestaat. Ze geven aan dat Anton Wauters een nauwgezet en betrokken secretaris is op wie ze altijd kunnen vertrouwen. Voor zijn grote verdiensten voor het museum Vreeburg zijn ze hem zeer dankbaar.