SCHAGEN - Woensdag 26 juli reikte wethouder Puck de Nijs-Visser het Schager Compliment uit aan Ans van der Linden.

Al vanaf 1985 is Ans van der Linden betrokken bij de organisatie van de triathlon in Schagen. In 1985 organiseerde de Sportraad dit nog, en vanaf 1986 is Ans betrokken vanuit de Stichting Triathlon Schagen. Ans kwam in dit jaar ook met de trio-variant. Hierdoor is de belangstelling voor de triathlon enorm gegroeid. De stichting organiseert nu nog steeds elk jaar een triathlon in Schagen, en daar komt flink wat voorbereiding bij kijken. Dit jaar is het evenement al voor de 24ste keer georganiseerd. En ook deze keer heeft Ans de organisatie opgezet. Hiervoor verzet zij enorm veel werk!

In januari beginnen de voorbereidingen al. De eerste bestuursvergadering vindt plaats, het draaiboek wordt gemaakt. Gedurende het halfjaar wordt er hard gewerkt aan het organiseren van het evenement, zodat alles in juli op rolletjes loopt. Een greep uit de taken van Ans zijn: gereedmaken van vrijwilligerspakketten, wassen van ongeveer 1000 sponzen, opbergen en wassen van de kleding van de vrijwilligers, en zo nog veel meer. Ook stelde zij jarenlang haar woonkamer open voor het bestuur, waar zij vele uren hebben gewerkt.

Al 24 edities lang, is Ans het hart van de organisatie, en vooral iemand die met veel plezier allerlei verschillende taken op zich neemt. Daarom werd aan Ans van der Linden het Schager Compliment uitgereikt.