SCHAGEN - Gemeente Schagen bied gepensioneerden die iets minder te besteden hebben een jaarlijks budget aan van € 350,-. Hiermee kunnen zij een hobby of sport betalen of bijvoorbeeld aan culturele activiteiten meedoen. Sigge van der Veek, wethouder Ouderenbeleid: “In deze tijden van corona zien wij wat eenzaamheid met mensen doet. Als gemeente vinden wij het belangrijk dat iedereen mee kan doen en zich niet eenzaam hoeft te voelen. Dat geldt ook ouderen die iets minder te besteden hebben. Daarom is er voor hen dit jaarlijkse budget beschikbaar.”

Voor dit budget komen ouderen in aanmerking, die alleen AOW hebben, geen of heel weinig aanvullend pensioen en die maximaal € 6.225,- (alleenstaanden) of € 12.450,- (echtpaar) op hun spaarrekening hebben staan. Wij hebben afspraken gemaakt met verschillende organisaties, verenigingen en bedrijven waar de € 350,- besteed kan worden. Bijvoorbeeld voor het kopen van een tablet of smartphone, een abonnement te nemen op het zwembad of om schildermaterialen aan te schaffen. Het complete aanbod vindt u op www.meedoenschagen.nl.

VOA’s helpen bij aanvraag
Ouderen die digitaal minder vaardig zijn, kunnen hulp krijgen bij hun aanvraag van een van de Vrijwillige Onafhankelijk Adviseur (VOA’s) van Wonen Plus Welzijn. Samen met een VOA kunnen ouderen kijken of ze in aanmerking komen voor het budget van de gemeente. De VOA kan ook bij de aanvraag helpen. Wilt u hulp bij uw aanvraag? Dan kunt u de VOA bellen via (0224) 291 042 of mailen naar schagen@wonenpluswelzijn.nl.