WARMENHUIZEN - De PvdA Schagen staat voor een duurzame gemeente. Naast het stimuleren van biodiversiteit in onze gemeente houden we ons ook bezig met het bestrijden van energiearmoede en het werken aan een circulaire economie. We streven naar een gemeente waar we zo min mogelijk afval produceren en zoveel mogelijk hergebruiken. Daarnaast zetten we in op het zoveel mogelijk scheiden van afval.

Helaas komt het nog te veel voor dat mensen hun afval gewoon op straat gooien. Naast de milieuschade die dit oplevert zorgt het ook voor een onprettige leefomgeving.

De PvdA sluit graag aan bij duurzame en sociale burgerinitiatieven. Daarom heeft de PvdA afgelopen zaterdag (5 maart) geholpen bij het opruimen van het zwerfafval in Warmenhuizen. Dit burgerinitiatief is op poten gezet door Jantine Hoep en Nancy Kooij (eigenaar dansschool 4anybody) samen met een koppel enthousiastelingen die in de zomermaanden regelmatig bij elkaar komen.

Deze zaterdag sloten er een aantal afgevaardigden van de PvdA aan. Waaronder wethouder Hans Heddes, de nummer 1 op de lijst van de PvdA Vera van Vuuren, drie statenleden van de PvdA Noord-Holland en een PvdA-gedeputeerde (Jeroen Olthof). Na een uurtje prikken in de stralende ochtend is er veel afval verzameld. Waarbij sigarettenpeuken, mondkapjes en weggegooide (bier)flesjes de hoofdbestanddelen waren.

Tijdens de gezellige nazit werden er volop ervaringen van de dag en het burgerinitiatief in het algemeen gedeeld. Tijdens deze gesprekken kwamen er bij de vrijwilligers knelpunten naar voren die zij kenbaar maakten aan de gedeputeerden en de wethouder. Telefoonnummers werden uitgewisseld. De PvdA is blij dat wij op deze manier hebben kunnen bijdragen aan een duurzaam en schoon Warmenhuizen!

4anybody is nog altijd opzoek naar vrijwilligers, dus schroom niet om contact op te nemen met de organisatoren.