SCHAGEN - Van 9 tot en met 15 oktober viert onze gemeente dit jaar voor de derde keer de Regenboogweek. De Regenboogweek is altijd rondom Coming Out Day. Coming Out Day valt op 11 oktober. Deze week worden er verschillende activiteiten georganiseerd.


‘’Het is belangrijk dat iedereen in de gemeente zichzelf kan zijn, ongeacht geaardheid. De activiteiten in de Regenboogweek zorgen voor extra aandacht voor de LHBTIQ+-gemeenschap.’’

Haydar Erol

Wethouder

Programma

Maandag 9 oktober om 9.00 uur opent wethouder Haydar Erol officieel de Regenboogweek. Hij hijst hiervoor de speciale regenboogvlag op ons gemeentehuis.

Dinsdag 10 oktober om 19.30 uur is er een oordeelsvormende vergadering van de raad in ons gemeentehuis. Deze is toegankelijk voor publiek. Er worden roze lekkernijen uitgedeeld.

Vrijdag 13 oktober vindt er om 16.00 uur een regenboogviering plaats in de Grote Kerk in Schagen. Het thema is: ‘Man, waar ben jij?’. De bijeenkomst gaat over de grote afwezigheid van de man op de regenboogvlag, terwijl juist de man een aandeel heeft in dit grote vraagstuk. Alleen samen komen we tot een inclusievere samenleving. We willen in deze viering een klein beginnetje maken over dit grote vraagstuk en erna samen in gesprek met een kopje koffie of thee.

Ook is er van maandag 9 oktober tot en met zondag 15 oktober een foto-expositie van Project LATER in de bibliotheek van Tuitjenhorn. Deze expositie vertelt het verhaal van regenboogouderen. Een groep die alsmaar groter wordt en nog te vaak onzichtbaar blijft. Deze foto-expositie is een voorproefje van een symposium van Project LATER dat in november plaats gaat vinden in Alkmaar.

Zondag 8 oktober om 13.30 uur vindt de eerstvolgende bijeenkomst van de Roze Schakel plaats. Hoewel dit officieel niet binnen de Regenboogweek valt, sluit deze activiteit er wel goed bij aan. Elke maand organiseren Wijkvereniging Groeneweg en Wonen Plus Welzijn bijeenkomsten om mensen binnen de LHBTIQ+ gemeenschap op een laagdrempelige manier met elkaar in verbinding te brengen. De bijeenkomst is in het wijkgebouw de Groene Schakel.

Uiteraard is iedereen welkom bij de activiteiten! Ook zijn alle activiteiten gratis.

"Wij nodigen iedereen van harte uit om deel te nemen aan de activiteiten van deze week. En om ook zelf de regenboogvlag te hijsen".