SCHAGEN - De landelijke regenboogweek vieren we dit jaar groots in de gemeente Schagen. Van 11 tot en met 17 oktober is er een leuk programma waarbij wij aandacht vragen voor seksuele en genderdiversiteit. Oftewel, LHBTI+ personen. Want iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Wie je ook bent, en van wie je ook houdt.

De landelijke regenboogweek vieren we dit jaar groots in de gemeente Schagen. Van 11 tot en met 17 oktober is er een bomvol programma waarbij wij aandacht vragen voor seksuele en genderdiversiteit. Oftewel, LHBTI+ personen. Want iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Wie je ook bent, en van wie je ook houdt. Tijdens deze week vinden er leuke activiteiten plaats voor inwoners. Met een regenboog-tintje natuurlijk. Deze activiteiten organiseren we samen met lokale organisaties, ondernemers en inwoners. Want een Schagen waarin iedereen zichzelf kan zijn? Dat lukt ons alleen als we ons hier samen voor inzetten. Wij nodigen iedereen van harte uit om deel te nemen aan de activiteiten van deze week

Maandag 11 oktober 9.00 uur Wethouder Joke kruit geeft de aftrap van de regenboogweek. Zij opent daar het regenboogpad voor het station in Schagen.

Dinsdag 12 oktober 14.00 tot 15.00 uur Koffietijd in De Bron in Schagen. Conny van Iersel-Hoogenraad van het COC geeft hier uitleg over de regenboogvlag en waar deze nou voor staat.

Dinsdag 12 oktober 19:00:Vertoning van een Regenboogfilm in het Kinepolis theater (tickets voor een gereduceerd tarief via www.kinepolis.nl).

Woensdag 13 oktober: De gemeenteraad begint de dag met een roze ontbijt. Hierbij gaan ze samen met Joop Schermer (COC) en Frederique Janss (Artikel 1) in gesprek over seksuele en genderdiversiteit.

Zaterdag 16 oktober 16:30 Een regenboogviering in de Grote Kerk in Schagen met het thema ‘Is God Genderneutraal?’.