SCHAGEN - Zwerfvuil verzamelen Warmenhuizen. De PvdA Schagen staat voor een duurzame gemeente. Naast het stimuleren van biodiversiteit in onze gemeente houden we ons ook bezig met het bestrijden van energiearmoede en het werken aan een circulaire economie. We streven naar een gemeente waar we zo min mogelijk afval produceren en zoveel mogelijk hergebruiken. Daarnaast zetten we in op het zoveel mogelijk scheiden van afval.

Wanneer: zaterdag 5 maart 2022

Hoe laat: start 11.30u tot ongeveer 13:00u met nazit

Locatie: 4anybody Warmenhuizen (De Huisweid 9a)


Helaas komt het nog te veel voor dat mensen hun afval gewoon op straat gooien. Naast de milieuschade die dit oplevert zorgt het ook voor een onprettige leefomgeving.

Er zijn over het hele land burgerinitiatieven om het zwerfvuil van de straat te verwijderen. Zo ook in Warmenhuizen. Een aantal vrijwilligers gaat daar in de lente en zomermaanden op pad om rond het dorp het zwerfvuil op te ruimen.

De PvdA wil graag dit soort burgerinitiatieven stimuleren en ondersteunen. De PvdA-Schagen draagt ook zijn steentje bij, en helpt mee op zaterdag 5 maart om 11:30u. We verzamelen bij 4anybody (De Huisweid 9a) te Warmenhuizen. Een uitgelezen kans om met bewoners van Schagen in gesprek te gaan, en daad bij woord te voegen om onze ambitie als duurzame partij van Schagen te laten gelden!

Om 13.00 sluiten we gezellig af met koffie/thee en iets lekkers.

Graag nodigen we ook de pers uit om het belang van burgerinitiatieven en een circulaire en duurzame gemeente Schagen te belichten!