SCHAGEN - Donderdagmorgen opende wethouder Hans Heddes de plantestafette met het planten van de eerste boom aan de Johan Vermeerstraat in Schagen. Hij deed dat samen met kinderen van basisschool De Ark en VMBO-school Vonk in Schagen. Er zijn knotwilgen en fruitbomen geplant. Allemaal oude fruitrassen waaronder de ooit beroemde appel ‘Schager rood’. Naast de boom, zijn er bloembollen geplant en gooide de kinderen zaadbommen met bloemen en kruidenzaden in het plantsoen.


Plantestafette

De plantestafette is een idee waar meerdere gemeentes aan meedoen. Het doel is om veel verschillende soorten planten aan te brengen voor meer biodiversiteit en een beter klimaat. De leerlingen van de Ark en Vonk werken hieraan mee, zij zorgen ervoor dat de planten in de grond komen.

Naast de Hospice was een heel groot grasveld en daarlangs groeide steeds meer bramen. De gemeente haalt een deel van het gras en bramenstruiken weg. Op dit vrijgekomen stuk grond worden verschillende planten, struiken en bloemen geplant.

Wat gaat er nog meer gebeuren?

Volgend jaar wil de gemeente nog meer variatie aanbrengen in het groen rond het voetbalveldje aan de Johan Vermeerstraat en de speelplek aan de Rozenlaan. De speelplek is namelijk aan vernieuwing toe. De gemeente informeert omwonenden hierover tegen die tijd. Ook kunnen inwoners meedenken via samen.schagen.nl.