SCHAGEN - Op vrijdag 1 maart verzorgen wethouder Sigge van der Veek en mascotte Druppie de feestelijke start van de DrinkWater-campagne van JOGG op PCB De Regenboog in Sint Maarten.

Tijdens de aftrap zijn er die dag leuke activiteiten in het teken van de gezonde leefstijl. Alle kinderen op de basisschool krijgen een DrinkWater-bidon voor op school uitgereikt, die het drinken van water leuk en cool maakt. Deze bidon kunnen zij bijvoorbeeld gebruiken na de gymles, speel- of lesmomenten. Daarnaast wordt er lesmateriaal beschikbaar gesteld met leuke opdrachten over gezond eten en drinken. In de school worden de kranen extra zichtbaar gemaakt en er is informatie voor ouders. Aansluitend aan deze start vinden er op school in de komende periode in de onderbouw en de bovenbouw gastlessen voeding plaats. Die biedt de gemeente aan vanuit “Ik Lekker Fit”.

Sigge van der Veek: “Gemeente Schagen wil kinderen en hun ouders laten ervaren dat gezond eten en bewegen leuk en lekker is, én dat je je er gezonder en fitter bij gaat voelen. Water drinken in plaats van (ge)zoete drankjes moet weer de normaalste zaak van de wereld worden”. In samenwerking met de scholen, peuterspeelzalen en kinderopvang werkt gemeente Schagen aan de bevordering van dit bewustzijn. De DrinkWater campagne van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) wordt door de basisscholen, de peuterscholen en kinderopvang goed ontvangen, zoals blijkt uit de toename van ‘gezonde dagen’ in de week en ‘waterbreaks’ in de week, waarbij in pauzes water wordt gedronken en fruit wordt gegeten in plaats van zoete drankjes en koek. Deze positieve beweging blijft de gemeente actief stimuleren. De DrinkWater-campagne die op 1 maart wordt gelanceerd is hierbij een belangrijk hulpmiddel.