TUITJENHORN - Maandag 6 november was de opening van het watertappunt in het Pastoorsbos aan de Bogtmanweg in Tuitjenhorn. Vanwege het 10 jarig jubileum van onze gemeente plaatsen wij in totaal 10 watertappunten. Het tappunt in het Pastoorsbos is één van de 10 punten. Na de feestelijke onthulling van het watertappunt proostten de aanwezigen met een vers getapt glas water. Daarna danste de leerlingen van groep 3 van de St. Barbaraschool samen met Team Sportservice de waterdans.


Pastoorsbos opgeknapt door groep vrijwilligers

De afgelopen 2 jaar nam een groep vrijwilligers het Pastoorsbos grondig onder handen. Op initiatief van Frans Dekker ontwikkelde de groep een plan voor het gebied. Er zijn veel bijzondere en mooie boomsoorten aangeplant. Ook brachten zij een gemengde haag aan om een schutting te camoufleren. Leerlingen van de St. Barbaraschool plantten honderden bloembollen en er is een bijenhotel geplaatst. Dit alles ter bevordering van de biodiversiteit en om het park aantrekkelijker te maken voor bezoekers van het Pastoorsbos. Verder is de drainage van het grote grasveld verbeterd en staan er voetbaldoeltjes.

Het Pastoorsbos is zo een plek waar kinderen uit de buurt en van de aangrenzende school kunnen bewegen en sporten. En waar bezoekers kunnen wandelen in een natuurlijke omgeving om hun dagelijkse portie frisse lucht en beweging op te doen.

Meerdere watertappunten in onze gemeente

Er staan al een aantal watertappunten verspreid door de gemeente. Waaronder in Schagen op het Slotplein en op de Julianalaan bij het Cruyff Court en op het Dorpsplein in Callantsoog.