SCHAGEN - Woensdagmorgen 15 juli ontmoette wethouder Jelle Beemsterboer een groep fietstoeristen bij de molen in Groenveld. Zij volgden de fietsroute die zij vonden op de website visitschagen.nl. Op deze website staat van alles wat er te doen is in dorpen en stad van gemeente Schagen. Er kan nog meer bij, dus ondernemers en anderen die ook een activiteit hebben voor bezoekers, kunnen dat op deze site melden.


De groep fietsers had via de website visitschagen.nl een mooie fietsroute gevonden (route 552982) die loopt vanaf Stroet langs Groenveld en verder naar onder meer Barsingerhorn, ’t Zand en Petten. In die fietsroute -en nog acht andere- kunnen zij het echte Hollandse landschap beleven. Bij de molen in Groenveld ontmoetten zij wethouder Jelle Beemsterboer, die hen meenam voor een kopje koffie naar de golfbaan van Dirkshorn.

Ondertussen legden enkele ondernemers uit wat zij melden op visitschagen.nl. Onder hen Koos en Margit Dekker van de Marlequi.

“Het is een hele mooie site, waarop je in één oogopslag ziet waar en hoe je je kunt vermaken in ons gebied,” zegt wethouder Jelle Beemsterboer (economie en toerisme). “Dat is handig voor onze eigen inwoners, maar ook voor de gasten die hier verblijven.”

Bezoekers uit andere gebieden in ons land en ook buitenlandse bezoekers gaan vaak naar de site van Holland boven Amsterdam. Hier wordt aangegeven wat er te doen is in het hele gebied boven het Noordzeekanaal. Wie op regio Schagen klikt, komt uit op visitschagen.nl. Wat er te doen is, overnachten, huisje boeken via Great vakantiehuizen, eten en drinken; van alles over en in regio Schagen is hier te vinden. Zoals surfen in Petten, wandelen en fietsen langs mooie routes, eten bij restaurants in bijvoorbeeld Sint Maartenszee, de aardbeien-pluktuin van Broersen en tuinderij de Marlequi in Warmenhuizen. Ook zie je informatie over kinderuitjes, musea en erfgoed, winkelen, strand en duin en waterrecreatie. Er kan nog veel meer bij op de site. Ondernemers uit regio Schagen kunnen hun activiteit aanmelden via redactie@visitschagen.nl. Aanmelden kan ook via de site zelf.