SCHAGEN - Vrijdag 15 juni is het zover. Dan barst de kermis in Schagen weer in alle hevigheid los. Om 16.00 uur opent wethouder Hans Heddes officieel de kermis.

Daarna loopt de wethouder over de kermis en gaat natuurlijk ook even zwieren in één of meerdere kermisattracties. “Dit jaarlijks evenement wordt altijd druk bezocht. Feest is belangrijk, we mogen het leven vieren. Ik wens iedereen dan ook weer een mooie kermis 10-daagse,” aldus wethouder Hans Heddes.

Gehandicaptenkermis: maandag 18 juni
Maandag 18 juni kunnen mindervaliden zich verzamelen rond 18.45 uur bij de botsauto’s. Waarna zij samen met vrijwilligers een rondje over de kermis gaan.

Kleurwedstrijd: woensdag 20 juni
Ook dit jaar organiseert de gemeente weer een kleurwedstrijd voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar van gemeente Schagen. Deze kinderen worden uitgedaagd hun mooiste kleurplaat in te leveren. De kleurplaat kunt u vanaf woensdag 13 juni downloaden. De kleurplaten kunnen worden ingeleverd van vrijdag 15 juni tot en met dinsdag 19 juni bij de receptie in het gemeentehuis aan de Laan in Schagen. In ruil voor de ingeleverde kleurplaat krijgen de kinderen dan een muntje dat zij tijdens de prijsuitreiking kunnen inleveren voor een muntje van een kermisattractie naar keuze.

Prijsuitreiking
Voor de mooiste kleurplaten heeft het kermiscomité een extra prijs. De prijsuitreiking is op woensdag 20 juni, om 15:00 uur in de Muziektuin in Schagen.

Seniorenkermis: vrijdag 22 juni
Senioren kunnen vrijdag 22 juni vanaf 14.00 uur samen met de wethouder Hans Heddes en kermisleiding een rondje over de kermis lopen voor een praatje hier, praatje daar. De middag wordt gestart en afgesloten in De Posthoorn aan de Markt.

De kermis in Schagen duurt tien dagen, van vrijdag 15 juni tot en met zondag 24 juni.