SCHAGEN - Wie een ontheffing nodig heeft voor de toegang naar het strand, hoeft niet meer helemaal naar het gemeentehuis in Schagen. Bij camping Sint Maartenszee en Great Vakantiehuizen kunnen bezoekers die dit nodig hebben voortaan terecht. Zij kunnen op deze twee plaatsen dicht bij zee een ontheffing van het inrijverbod voor de strandslagen vragen.

De toegangspassen en ontheffingsformulieren zijn donderdag 14 juni feestelijk overgedragen. Bij de slagboom in Sint Maartenszee. Atina Kruijer van Great-Vakantiehuizen en Hotze Richter van camping Sint Maartenszee namen de map in ontvangst.

Niet iedereen krijgt een ontheffing. Dit geldt alleen voor mensen met een beperking. Zij kunnen een ontheffing van het inrijverbod voor de strandslagen aanvragen. Met bijbehorende toegangspas kunnen zij dan ook naar het strand.

Tot voor kort was deze ontheffing alleen nog op het gemeentehuis in Schagen verkrijgbaar. Vanaf 16 juni kunnen strandbezoekers de ontheffing van het inrijverbod voor de strandslagen dichter bij zee aanvragen. Ook de tijden waarop de ontheffing verkrijgbaar is, zijn met de komst van de steunpunten verruimd. Want die zijn langer en op meer dagen open dan het gemeentehuis. Direct na aankomst kan hiermee de (strand)vakantie voor de bezoeker ‘echt’ beginnen.

Camping Sint Maartenszee is gevestigd aan de Westerduinweg 30, 1753 BA Sint Maartenszee. Great-Vakantiehuizen aan zee is gevestigd aan de Belkmerweg 79b, 1753 KD Sint Maartensvlotbrug.