SCHAGEN - Maandag 10 juli om 16.00 uur reikte burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen een onderscheiding en een loffelijk getuigschrift van het Carnegie Heldenfonds uit aan Dennis Uriot.


Dinsdag 21 maart rond 14.30 uur heeft Dennis Uriot namelijk met gevaar voor eigen leven iemand gered. Nadat hij net zijn kinderen van school had gehaald, reed hij met hen in de auto nabij het station in Schagen. Hier zag hij een vrouw het spoor oplopen en gaan zitten. Hij wist meteen dat hij moest ingrijpen. Zonder te aarzelen parkeerde hij de auto en is hij naar de vrouw toegerend. Hoewel de waarschuwingsbellen al afgingen, sprintte hij naar de vrouw toe en heeft hij haar weer veilig naar de goede kant van het spoor weten te krijgen. Eenmaal veilig heeft Dennis direct 112 gebeld, waarna hij de vrouw aan hen heeft overgedragen.

Bij de politie verklaarde de vrouw dat zij een einde aan haar leven wilde maken. De politie liet weten dat zonder de ingreep van Dennis Uriot, de vrouw zou zijn aangereden door de trein.

Dennis Uriot, die zelf politieagent is, heeft zonder te twijfelen zijn eigen leven op het spel gezet om deze daad te verrichten. Dat allemaal terwijl zijn eigen kinderen in de auto zaten en het allemaal zagen gebeuren.

Vanwege deze heldendaad kreeg Dennis Uriot de volgende onderscheiding: een bronzen draagmedaille en een loffelijk getuigschrift van het Carnegie Heldenfonds.