SCHAGEN - Vrijdag 19 november is het de nationale ‘Dag van de Ondernemer’. Wij vestigen op deze dag elk jaar de aandacht op alle creatieve, zorgzame en inventieve ondernemers die gemeente Schagen rijk is. Door het veelzijdige ondernemerschap in onze gemeente gaat het goed met de werkgelegenheid en hebben veel mensen een baan. Ook houden ondernemers het verenigingsleven draaiend door te sponsoren.

Wethouder Jelle Beemsterboer roept de inwoners op om waardering te uitten. “Veel ondernemers hebben zware jaren gehad sinds corona, dat brengt vaak onzekerheid over het voortbestaan van wat je hebt opgebouwd en vraagt het uiterste van de creativiteit. Juist daarom is het mooi om te zien dat de wind nu voor velen weer in de zeilen komt. Het is goed om daar soms ook waardering voor uit te spreken, de dag van de ondernemer is daar een mooie gelegenheid voor. Gewoon die winkel die je nooit kwijt zou willen, of die gezellige horecazaak, of het bedrijf dat zoveel doet voor de lokale verenigingen even laten weten dat wij dat waarderen, dat is toch een mooi gebaar!”

Wethouder Beemsterboer bezoekt elk jaar op de dag van de ondernemer een bedrijf dat een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Dit jaar is dat Houtbouw in ’t Zand.