SCHAGEN - Zaterdagmiddag 2 april heeft wethouder Joke Kruit een nieuw, multifunctioneel handbalveld officieel in gebruik genomen. Dit gebeurde op sportpark Groenoord tijdens de viering van het 60-jarig bestaan van handbalvereniging Schagen.

Dankzij goede samenwerking tussen de handbal-, voetbal- en hockeyvereniging is gekozen voor een multifunctioneel kunstgrasveld. Dit veld kan door alle drie de verenigingen gebruikt worden. De aanleg van het veld is onderdeel van de zogenoemde ‘sportcarrousel’; handbalvereniging Schagen is vanaf de locatie Spartahal verhuisd naar Groenoord.

Wethouder Joke Kruit: “De ingebruikname van het handbalveld is een nieuwe stap in de ontwikkeling van een vernieuwd sportpark Groenoord. Momenteel onderzoekt de gemeente of het mogelijk is om, naast het nieuwe clubgebouw met kleedkamers, een dubbele sporthal met turnhal te realiseren. Met twee verouderde sporthallen is Schagen rijp voor een vernieuwd sportpark. Een multifunctioneel kunstgrasveld voor handbalvereniging Schagen is een onderdeel van deze vernieuwing.”