SCHAGEN - Op 2 en 9 november 2019 is de Nationale Duurzame Huizenroute. Op deze dagen laten huiseigenaren met een duurzaam huis hun woning zien aan geïnteresseerde bezoekers. Wethouder Hans Heddes: “De Nationale Duurzame Huizenroute geeft geïnteresseerde mensen de mogelijkheid om woningen en maatregelen te bekijken van ervaren bewoners. We moeten straks allemaal van het aardgas af. Maar hoe? Tijdens deze dagen kan men een kijkje nemen bij mensen die al duurzame maatregelen hebben getroffen.”

Kom dat zien!
De Duurzame Nationale Huizenroute heeft een website voor mensen die informatie zoeken over duurzaam wonen. Op de website van de duurzame huizen route delen huiseigenaren hun ervaringen.

Geïnteresseerden hebben daar de kans om kennis op te doen en vragen te stellen aan huiseigenaren. Bezoekers krijgen hier een kans om vragen te stellen aan huiseigenaren. De route is niet alleen voor bezoekers een blikopener, de huiseigenaren kijken er ook naar uit. “Het is leuk om met een frisse blik naar je eigen woning te kijken. Daarnaast is het fijn om mensen te informeren en inspireren”, aldus wethouder Heddes.

Aanmelden
Duurzame woningen aanmelden kan via de website van de duurzame huizen route. Vanaf 7 oktober kunnen bezoekers zich inschrijven voor een bezoek op 2 en 9 november.