SCHAGEN - Vanaf deze week gaan de Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) weer intensiever controleren in de blauwe zone van Schagen en later in het jaar ook in Callantsoog. Vanwege de coronamaatregelen die veel tijd vergde, was de focus van de BOA’s tijdelijk verlegd. Inmiddels is het team ook uitgebreid met nieuwe medewerkers waardoor de controles op het parkeren in de blauwe zone weer opgepakt kan worden.


Burgemeester Marjan van Kampen; “Gemeente Schagen heeft één van de weinige steden, waar men niet hoeft te betalen om te parkeren. Om voor een goede doorstroming van het verkeer te zorgen, hebben wij in het centrum van Schagen wel gekozen voor een parkeerzone met blauwe kaart. Mensen kunnen hier maximaal 2 uur hun auto parkeren. Wie geen blauwe kaart neerlegt of langer dan de aangegeven tijd geparkeerd staat, maakt kans op een bekeuring.”

Richtlijnen
De blauwe zone in stad Schagen geldt op werkdagen van 10:00 tot 18:00 uur. Op vrijdagavond (koopavond) geldt de zone tot 21:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Ook in het centrum van Callantsoog is een blauwe zone. Deze geldt in de periode van 1 april tot en met 31 oktober van 09.00 tot 19.00 uur op alle dagen van de week. In de blauwe zone mag men alleen parkeren in een parkeervak. Heeft een parkeervak een blauwe streep dan is het verplicht om een parkeerschijf te gebruiken. De algemene gehandicaptenparkeerplaats valt buiten de blauwe zone. Hierbij hoeft geen gebruik te worden gemaakt van een parkeerschijf. Meer informatie is te vinden op de pagina Parkeren in blauwe zone.