SCHAGEN - Inwoners en ondernemers uit de gemeente Schagen kunnen vanaf nu meedenken en meedoen op samen.schagen.nl. Op dit online platform staan plannen en projecten van de gemeente. Joke Kruit, wethouder Participatie: “Ook in deze coronatijd vinden we het heel belangrijk om de stem van inwoners en ondernemers te horen. Wat vinden zij van onze plannen en projecten, welke goede ideeën hebben zij en wat vinden zij van elkaars ideeën? Hierover kunnen we voortaan op samen.schagen.nl online met elkaar in gesprek gaan, ideeën uitwisselen en van elkaar leren.” Doet en denkt u mee? Registreer u dan meteen op samen.schagen.nl!


Drie projecten op samen.schagen.nl
Op het platform staan drie projecten waarover u kunt meedenken en meedoen. Zoals het project ‘Vergroen je school of vereniging’. Hierbij roepen wij inwoners, scholen en verenigingen op om samen een plan te bedenken om de omgeving van hun school- of verenigingsgebouw groener te maken. Later dit jaar kunt u stemmen op deze plannen. De drie beste plannen krijgen van ons € 5.000,- om hun plan uit te kunnen voeren.

Daarnaast kunt u meedenken over de inrichting van de nieuwe woonwijk aan de Bogtmanweg in Tuitjenhorn. Bij het derde project, ‘Schagen samen aardgasvrij’ zijn wij benieuwd hoe u denkt over wonen zonder aardgas.

Officiële start
De officiële ingebruikname van samen.schagen.nl was donderdag 22 oktober op PCB De Regenboog in Stroet en op de Sint Jozefbasisschool in ’t Zand. Beide scholen doen mee met ‘Vergroen je school of omgeving’. In Stroet plaatste initiatiefneemster Claudia van der Brugge samen met de school hun plan om een moestuin aan te leggen. Het team van de Sint Jozefbasisschool had enkele jaren terug het idee om een groen, gezond, leerzaam en actief schoolplein te creëren. Afgelopen jaar sloot de buurschool de Zandhope daarbij aan. Dit plan wil de school samen met leerlingen, ouders en het dorp uitvoeren en plaatste daarom hun plan op samen.schagen.nl. Er is een commissie opgericht bestaande uit Laura Kolb, Anja Bos en Jacintha Roos. Wethouder Kruit en haar collega Hans Heddes, wethouder Duurzaamheid, keken online mee.

Uitnodiging
Alle inwoners van de gemeente krijgen vóór 3 november een uitnodiging in de brievenbus met de oproep om zich te registreren op het platform en mee te doen. “Omdat wij duurzaamheid belangrijk vinden, hebben we de uitnodiging op groeipapier laten drukken,” aldus wethouder Hans Heddes. “In het papier zitten bloemzaadjes. Inwoners kunnen de kaart in een bloempot stoppen of van het voorjaar in de tuin. Dan genieten we volgend voorjaar samen van een nog groener en mooier Schagen.”