SCHAGEN/WAARLAND - Tijdens de jaarlijkse lintjesregen zijn 9 Koninklijke Onderscheidingen uitgedeeld. Deze inwoners kregen deze onderscheiding, ook wel lintje genoemd, vanwege hun jarenlange, vrijwillige inzet voor de samenleving. Vrijdagochtend werden zij met een smoes gelokt naar Dorpshuis Waarland of Slot Schagen en daar verrast met een bezoek van de burgemeester Marjan van Kampen - Nouwen. Omringd door familie en vrienden kregen zij hier officieel hun lintje opgespeld. Acht inwoners werden er benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en één inwoner werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.


Onderscheiden in Dorpshuis Waarland

Hier werden 5 inwoners onderscheiden.

Paul Bakker uit Waarland

Paul kreeg een speciale erkenning voor al zijn harde werk bij de jongerenvereniging JASS in Waarland, de IJsclub van Waarland en de sportvereniging Con Zelo. Hij was ook een van de mensen die het nieuwe idee voor de sporthal in Waarland hielp opzetten.

Grada Wit-Spaansen uit Tuitjenhorn

Al sinds 1997 helpt Grada als vrijwilliger bij het patiëntenvervoer van het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar. Daarnaast steunt ze De Zonnebloem en de Stichting Vrienden van Joseph. Ook zet ze zich in voor het Reumafonds en de Brandwondenstichting door geld in te zamelen.

Jos Zutt uit Waarland

Sinds 1990 is Jos penningmeester en een toegewijde vrijwilliger bij de Zonnebloem in Waarland. Hij draagt bij aan het welzijn van anderen door zijn inzet en betrokkenheid.

Truus Rood-Zutt uit Warmenhuizen

Truus is al vele jaren actief als vrijwilliger. Sinds 1975 bij wielervereniging Alcmaria Victrix, sinds 1980 bij de atletiekvereniging NOVA en de laatste tijd ook bij de Sint Adelbertabdij in Egmond-Binnen. Haar toewijding is bewonderenswaardig.

Erik ten Winkel uit Sint Maarten

Erik ontving een lintje voor zijn vrijwilligerswerk bij de Hortus in Alkmaar, de Stichting ter bevordering van de Aquatische Ecologie, de VVE Paardenmarkt Alkmaar en de Stichting ConcertCheck Alkmaar. Voor zijn inzet en de bescherming van het milieu mag hij zich nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Onderscheiden in Slot Schagen

Hier werden 4 inwoners onderscheiden.

Michael Forrester uit Schagen

Michael is conservator, acoliet, koster en technische ondersteuner bij de Christoforusparochie in Schagen. Daarnaast zet hij zich vrijwillig in als havenmeester bij de Stichting Recreatiehaven Schagen en als vrijwilliger bij het Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.

Jan Prij uit Schagen

Sinds 1975 vervult Jan de rol van pastoraal ouderling en meer bij de Protestantse gemeente Schagen. Hij is ook bestuursvoorzitter en hoofdredacteur van het blad 'Zijper Historie Bladen', en voorzitter van de Classis Alkmaar en Generale Synode.

Sjoerd van Zanten uit Schagerbrug

Sjoerd ontving een onderscheiding voor zijn toewijding aan de toneelvereniging Ons Eigen Kring in Schagerbrug. Hij vervult daar verschillende rollen, waaronder decorbouwer, voorzitter, planner en technicus. Ook zet Sjoerd zich in voor Hospice Schagen en is hij voorloper bij de Westfriese markt.

Alex Bakker uit Callantsoog

Al sinds 1993 is Alex actief voor de KNRM in Callantsoog, waar hij verschillende taken vervult, zoals opstapper, hulpverlener van het Kust Hulpverlenings Voertuig en chauffeur van het lanceervoertuig. Zijn inzet draagt bij aan de veiligheid op en rond het water.