SCHAGEN - Op vrijdag 1 juni a.s. van 13.30 u tot 14.15 u komt Libris Literatuur prijswinnaar Murat Isik bij boekhandel Plukker in het CultuurCafe. Murat Isik komt naar Schagen om te vieren dat hij de grootste literaire prijs van Nederland heeft gewonnen en om zijn lezers te bedanken. Hij zal geïnterviewd worden door de uitgever en daarna kunnen er vragen gesteld worden en zal hij signeren. De toegang is vrij.

“Wees onzichtbaar” van Murat Isik is een grootse epische roman over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en een prachtige “coming of age” van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer.

Uit het juryrapport: “Murat Isik trekt je vanaf de eerste bladzijde met de vanzelfsprekende autoriteit van de geboren schrijver het verhaal binnen en geeft een wereld die de lezer kent uit krantenartikelen en sociale studies, haar plek in een universele, beklemmende en diep menselijke roman. Ondanks de zware thematiek weet de auteur op elegante en dikwijls humoristische wijze een belangrijk en ernstig verhaal te vertellen over een familie die zijn huis vindt in onze recente geschiedenis,” aldus de jury van de Libris literatuurpijs.

Vrijdag 1 juni; van 13.30 uur tot 14.15 uur CultuurCafe Plukker. Toegang vrij.