GEMEENTE SCHAGEN - Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen, wat zijn hierbij de mogelijkheden? Veel mensen weten dat niet goed. Daarom is er een speciale bijeenkomst, waar deze vragen worden beantwoord.

De Ouderenbond, ons wijkteam, Wooncompagnie, Wonen Plus Welzijn en de brandweer geven algemene informatie en beantwoorden individuele vragen. De bijeenkomst vindt plaats op 5 november van 19.30-21.30 uur in het Dorpshuis Waarland in de Waarlandse Polderzaal.

Opzet informatiebijeenkomst
Alle aanwezigen worden welkom geheten door de Ouderenbond. Daarna volgt een presentatie van het wijkteam, zij leggen uit wat zij voor de bezoekers kunnen betekenen. Wooncompagnie geeft onder meer uitleg over hoe men zich in kan schrijven voor een sociale huurwoning. Wonen Plus Welzijn legt uit wanneer en waarvoor mensen de speciale woonadviseurs kunnen inschakelen. De Brandweer sluit het gezamenlijke deel af. Naar aanleiding van de eerste bijeenkomst in Petten hebben zij 15 huiscontroles uitgevoerd. De uitkomsten hiervan worden gedeeld met alle aanwezigen, zo weet iedereen hoe een huis brandveilig te maken. Vervolgens kunnen bezoekers bij verschillende kraampjes van deze partijen de informatie ophalen waar zij naar op zoek zijn.

Welke hulp is mogelijk?
Waar moet ik aan denken als ik zo lang mogelijk zelfstandig wil wonen? Wat zijn de mogelijkheden binnen mijn eigen of andere woning? Welke partijen kunnen me ondersteunen? Op deze en andere vragen krijgen bezoekers tijdens de bijeenkomsten persoonlijk antwoord.

Waar, wanneer en hoe laat?
De bijeenkomst vindt plaats op 5 november van 19.30-21.30 uur in de Waarlandse Polderzaal in het Dorpshuis in Waarland. De bezoekers worden ontvangen met een lekker kopje koffie. De presentatie begint om 19.30 uur.

In 2020 meer bijeenkomsten
Ook volgend jaar worden bijeenkomsten met het onderwerp ‘langer zelfstandig thuis wonen’ georganiseerd. In januari in Tuitjenhorn en in februari in Schagen. Meer informatie hierover volgt later.