SCHAGEN - Met 15 kandidaten gaat Groenlinks op 16 maart 2022 in de gemeente Schagen de verkiezingen in. Een mooie lijst kandidaten met een goede balans tussen nieuw, ervaren, jong, oud, man, vrouw, stad en dorp.

De afgelopen 4 jaar heeft Groenlinks zich in Schagen laten zien als een kritische maar positieve fractie in de gemeenteraad. Een fractie die actief meedoet en zich laat horen. En ook komende jaren wil Groenlinks zich inzetten voor een groene, sociale eerlijke en open gemeente, waarin het voor jong en oud fijn wonen is, in een gezonde leefomgeving en waar wij houden van de natuur, rekening houden met het klimaat en zorgen voor dierenwelzijn. Een gemeente waarin we respectvol met elkaar omgaan. Ook al is iemand anders dan jij: we geven elkaar een kans. Een gemeente waar er voor iedereen plek is en waar kwetsbare inwoners kunnen rekenen op goede ondersteuning en zorg.

De huidige fractievoorzitter Lambert Riteco heeft voor deze verkiezingen het volste vertrouwen gekregen van het bestuur en leden en is wederom gekozen tot lijsttrekker: “Met het verkiezingsprogramma ‘Menselijk Eerlijk Duurzaam’ en een geweldige club Groenlinksers kunnen we echt een verschil maken. Dat gaan we ook doen, en ik ben blij dat ik hier aan kan bijdragen. We hebben ambitie, we hebben ideeën en een hoop energie. Samen met de fractie, en vooral samen met de inwoners, kunnen we de gemeente Schagen nog mooier maken.”

Op nummer 2 staat Joke Menkveld uit Callantsoog. Een nieuw gezicht in de Schager politiek. Joke draait op de achtergrond al een tijd mee in de fractie van Groenlinks en wij zijn dan ook blij dat ze op een prominente verkiesbare plaats op de lijst staat.

Ben Sintenie, de sympathieke onderwijzer uit Schagerbrug, heeft inmiddels 4 jaar ervaring in de fractie van Groenlinks. Het is erg fijn dat we deze ervaring weer op een verkiesbare positie hebben staan, op nummer 3 op onze lijst. De afgelopen jaren hebben we ervaren dat we zijn kennis, ervaring en creativiteit goed kunnen gebruiken bij onderwerpen zoals woningbouw, duurzaamheid en onderwijs.

Lijst met kandidaten Groenlink schagen

1 LAMBERT RITECO
2 JOKE MENKVELD
3 BEN SINTENIE
4 ANDRÉ BIJLSMA
5 KELLY GROEN
6 GERRIT ROT
7 SANDRA KOMEN – DE LEEUW
8 JACOB BART
9 ISABELLE BRUS
10 MAUREEN MAZUREL
11 MO ISMAEL
12 HANS VAN DER GEEST – DONKERS
13 LINEKE KLEEMANS
14 RUUD MAARSCHALL
15 RUUD BAKKER