SCHAGEN - Dinsdagavond 29 maart werd aan vertrekkende raadsleden een Koninklijke Onderscheiding of de Erepenning van Verdienste uitgereikt. Twee van hen ontvingen beide ereblijken.


Gert Jan Slijkerman

Gert Jan Slijkerman is vanaf 2010 raadslid geweest voor de gemeente Zijpe en Schagen. Voor zijn betrokkenheid en inzet als raadslid werd aan hem een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Hij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Omdat hij ook vanaf 1985 zich inzet voor de inwoners en de samenleving van ’t Zand, werd hij voorgedragen voor de Erepenning van Verdienste. Die ontving hij gisteravond eveneens.

Friso Teerink

Friso Teerink is vanaf 2002 raadslid geweest voor de (oud) gemeente Schagen. Voor zijn betrokkenheid en inzet als raadslid werd aan hem een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Voor zijn betrokkenheid bij de inwoners en inzet voor de samenleving van Schagen werd ook hij voorgedragen voor de Erepenning van Verdienste. Die hij eveneens gisteravond ontving.

Sander Lensink

Sander Lensink is vanaf 2002 – 2005 raadslid in de gemeente Haren geweest. Vanaf 2013 is hij raadslid in de gemeente Schagen. Voor die inzet en betrokkenheid werd aan hem een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Hans Kroger

Hans Kröger is vanaf 1994 raadslid geweest voor de gemeente Zijpe en Schagen. Voor zijn betrokkenheid bij de inwoners en inzet voor de Samenleving van Zijpe en Schagen is hij voorgedragen voor de Erepenning van Verdienste.