SCHAGERBRUG - Vrijdagavond 13 mei reikte burgemeester Marjan van Kampen – Nouwen een Koninklijke onderscheiding uit aan Paul Dekker uit Schagerbrug. Dit gebeurde na de voorstelling: ‘Leuk idee…maar we doen het niet!’ van toneelvereniging OEK, in dorpstheater Ons Eigen Kroeg, Schagerweg 30a in Schagerbrug.


Paul Dekker kreeg de Koninklijke onderscheiding voor zijn langdurige inzet voor OEK en VESDO.

Paul is OEK en OEK is Paul, dat is in Schagerbrug bekend. Sinds 1982 is Paul Dekker lid van toneelvereniging OEK. Paul is als vrijwilliger voor de toneelvereniging OEK en de kroeg OEK een grote steun en toeverlaat. Door zijn enthousiasme en tomeloze energie weet hij altijd iedereen te motiveren. Mensen zoals Paul Dekker zijn onmisbaar voor de club.

Vanaf 1992 tot 2013 was Dekker de voorzitter van OEK, tot op heden heeft hij nog steeds een bestuursfunctie. Sinds 2015 is de toneelvereniging OEK uitbater van de kroeg ‘Stichting Ons Eigen Kroeg’ geworden, daar is Paul secretaris van. De bijdrage van Paul Dekker voor OEK is bijzonder, omdat hij altijd het initiatief neemt en iedereen erbij probeert te betrekken. Het voortbestaan van de toneelvereniging is heel belangrijk voor Schagerbrug. Dit kan niet zonder mensen zoals Paul Dekker.

Voor voetbalvereniging VESDO (Vlugheid En Samenspel Doet Overwinnen) in Schagerbrug is Paul Dekker ook een actieve vrijwilliger, van 1986 tot op heden.

Hij regelt rommelmarkten, vertolkt op weergaloze wijze Sinterklaas en is op de zondagen de gastheer bij het sportcomplex.

Paul Dekker is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.