SCHAGEN - Van maandag 11 tot en met donderdag 14 januari halen wij weer kerstbomen op. “Ieder jaar verzamelen wij de kerstbomen, want een kerstboom moet niet in de groene bak verdwijnen. Daarnaast levert het inzamelen voor onze jeugd een mooi zakcentje op”, legt wethouder Hans Heddes uit. “Voor elke ingeleverde kerstboom ontvang je € 0,50! Ik roep dan ook alle kinderen op om ons weer te helpen met het verzamelen van de kerstbomen. Vanzelfsprekend houden we rekening met de coronamaatregelen, want veiligheid gaat voorop. Zet bijvoorbeeld uw oude kerstboom vast in de voortuin klaar om opgehaald te worden.”


Inzamellocaties

Op onderstaande locaties en tijden verzamelen wij de kerstbomen. Hebben mensen meer dan 50 kerstbomen staan? Dan komen wij de bomen ophalen. Via Fixi of via telefoonnummer (0224) 210 400 kun je een afspraak maken om de kerstbomen te laten ophalen.

Niet in de groene rolcontainer
Stop de kerstboom niet in de groene container. Stamhout van de kerstboom verteert bijna niet. Geef de kerstboom daarom aan de jeugd mee of breng hem langs bij de milieustraat van de HVC aan de Zijperweg 12b in Schagen. Van de kerstbomen worden houtsnippers gemaakt die we gebruiken voor looppaden.