DIRKSHORN -Van zaterdag 25 juli tot en met dinsdag 28 juli is het toch Kermis in Dirkshorn. Dit is mogelijk geworden door goede afspraken tussen de kermisexploitanten, de horeca en gemeente Schagen. De benodigde afstand van anderhalve meter tussen volwassenen moet uiteraard overal bewaard kunnen blijven. Gemeente Schagen verstrekt vandaag digitaal de benodigde vergunning voor de kermis.

Ook de kermis in Petten kan doorgaan. Die was eveneens vanwege de coronacrisis afgesteld. Deze kermis is van 23 tot en met 28 juli. Ook hier kon vergunning worden verstrekt dankzij goede afspraken met horeca en kermis exploitanten. Beide dorpskermissen maken het voor genoemde ondernemers mogelijk om iets te verdienen. De kermis verhoogt tevens de positieve stemming in genoemde dorpen.

De vergunningen voor beide kermissen worden morgen per post verstuurd.

Vergunning moet aangevraagd
Per 1 juli zijn evenementen in beginsel weer toegestaan. Maar dat betekent NIET dat er dan ook al meteen weer evenementen kunnen worden gehouden. De gemeente moet eerst voor elk evenement beoordelen of er inderdaad kan worden voldaan aan alle vereisten. Omdat alles opnieuw vergund moet worden, is altijd een aanvraag voor vergunning nodig. Wie zonder vergunning een feest of evenement organiseert, loopt risico op flinke boetes. En op handhaving, zoals in het afgelopen weekeinde in Oudesluis gebeurde. Daar vonden de voorbereidingen op een illegaal feest plaats. Er waren twee tenten, met tapinstallatie , 17 bierfusten en 52 dozen met alcoholische drank aanwezig. Omdat er geen vergunning voor was, werd een last onder dwangsom opgelegd om de boel te ontruimen. Dit werd tijdig geregeld, mede dankzij een goede samenwerking tussen politie en handhaving van gemeente Schagen.

Wie vragen heeft over evenement of activiteit, kan meer informatie vinden op de pagina Evenement organiseren.