BURGERBRUG - Woensdag 10 maart ondertekenden de bouwgroep en wethouder Beemsterboer de intentieovereenkomst op locatie Den Gouden Hoeck in Burgerbrug. Hiermee is officieel de eerste stap gezet voor realisatie van woningen voor de leden van de CPO.


Een CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Oftewel: een groep inwoners die samen opdracht geven om hun huizen te bouwen. Dat kan zijn aan een aannemer of projectontwikkelaar of zij bouwen zelf.

De CPO “Den Gouden Hoeck Burgerburg” is een nieuw gevormde bouwgroep. De groep is ontstaan vanuit plaatselijk initiatief en plaatselijke woningbehoefte. De groep bestaat uit enthousiaste inwoners van Burgerbrug. Zij gaan met hun CPO in eigen dorp duurzame woningen voor zichzelf realiseren.

De bouwgroep heeft inmiddels een bestuur gevormd, bestaande uit E.N.P. Dekker, G. van Wichen en E. Ruijter-Masteling. Het zijn vooral jongeren uit Burgerbrug die de bouwgroep vormen. Zij hebben verschillende wensen en financiële mogelijkheden. Het woningbouwprogramma sluit daarbij aan. De tien woningen zijn daarom ook gevarieerd. Zeven rijwoningen in het goedkope segment, twee 2 onder 1 kapwoningen en één vrijstaande woning.

‘’Het is fantastisch om de wensen die vanuit het dorp zelf komen te kunnen bewerkstelligen,” zegt wethouder Jelle Beemsterboer. “De jongeren die graag in Burgerbrug willen blijven wonen, zijn hier heel blij mee. Daarbij speelt ook onze wens om de levendigheid in het dorp te behouden. Twee ontwikkelingen waar wij als gemeente graag aan meewerken. Een initiatief zoals deze stimuleren wij dan ook graag.’’ Wethouder Jelle Beemsterboer heeft als eerste zijn handtekening gezet op de intentieovereenkomst voor dit project.