SCHAGEN - Op de plek van de voormalige gebouwen en kassen van zaadveredelaar Nickerson-Zwaan verrijzen twaalf innovatieve huurwoningen. Een mooie metafoor naar de voormalige bestemming van deze grond. Een aanpassing in het bestemmingsplan heeft ervoor gezorgd dat van innovatief ondernemerschap een switch kon worden gemaakt naar innovatieve woningbouw.


Bouwen als lego

Van de vloer, muren en het dak tot gemetselde gevels, de badkamer en de trap. Alle essentiële elementen van de woning worden in de fabriek van MorgenWonen geproduceerd en als bouwstenen naar de bouwplaats vervoerd. In een periode van vijftien dagen van de eerste bouwsteen naar een woonklare woning is haalbaar met deze unieke ‘lego’ bouwmethode.

Visitekaartje
‘Een innovatief visitekaartje voor Tuitjenhorn, waar ik in de eerste plaats als inwoner ontzettend trots op ben. Dat ik ook als wethouder van de gemeente Schagen betrokken ben bij zo’n vernieuwend nieuwbouwproject waarbij huurwoningen niet worden vergeten, maakt mij extra trots’, aldus wethouder Jelle Beemsterboer.

‘Met de huidige krapte op de woningmarkt is het zeer urgent dat er snel woningen worden gebouwd’, aldus Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie. ‘Als we met een innovatieve bouwmethode zoals deze nog sneller meters kunnen maken, zullen we dat als Wooncompagnie niet nalaten.’

Van het oude naar het nieuwe glas
De inrichting van het bouwterrein is in volle gang en de allereerste woningen die worden gebouwd zijn de sociale huurwoningen. In het totale plan ‘Het nieuwe Glas’ in Tuitjenhorn worden in een jaar 60 nieuwe woningen gerealiseerd. De initiator van het plan is Zeeman Real Estate.

De toekomst van wonen
MorgenWonen is ontwikkeld door VolkerWessels als antwoord op de grote vraag naar comfortabele, gezonde en betaalbare woningen. MorgenWonen is een een industrieel platform voor de productie van duurzame woningen van zeer hoge kwaliteit, onderhoudsarm en Nul-op-de-Meter.

Op Woonmatch
Wilt u in aanmerking komen voor een sociale huurwoning? Schrijf u dan in bij Woonmatch Kop van Noord Holland.