SCHAGEN - Veel mensen willen graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Maar niet iedereen weet altijd even goed wat de mogelijkheden zijn. Dit blijkt uit een enquête die Wonen Plus Welzijn, de gemeente Schagen en Wooncompagnie hebben gehouden. Daarom organiseren deze drie organisaties in juni en juli drie informatiebijeenkomsten over langer thuis wonen. De informatiebijeenkomsten zijn voor inwoners vanaf 65 jaar. Dit doen zij samen met Mantelzorgcentrum Schagen, de Algemene Ouderenbond en de seniorenadviseurs van Wonen Plus Welzijn. Bezoekers krijgen tijdens de bijeenkomsten informatie en advies op maat. De bijeenkomsten zijn op 18 juni in Petten, op 23 juni in ’t Zand en op 2 juli in Callantsoog.


Kraampjes

Aan het begin van de bijeenkomsten vertellen Wooncompagnie, Wijkteam Schagen, Wonen Plus Welzijn en Mantelzorgcentrum Schagen in het kort wat hun organisatie kan betekenen voor mensen die langer zelfstandig thuis willen wonen. Verder stelt de Algemene Ouderenbond zich voor. Vervolgens kunt u bij verschillende kraampjes de informatie ophalen waar u naar op zoek bent.


Welke hulp is mogelijk?

‘Waar moet ik aan denken als ik zo lang mogelijk zelfstandig wil wonen?’ ‘Wat zijn de mogelijkheden binnen mijn eigen of andere woning?’ ‘Welke partijen kunnen me ondersteunen?’ Op deze en andere vragen krijgt u tijdens de bijeenkomsten persoonlijk antwoord.


Informatie op maat

Sigge van der Veek, wethouder Samenleving van de gemeente Schagen, verzorgt tijdens de bijeenkomsten de aftrap. “Het is goed, dat mensen weten wat er mogelijk is als ze langer zelfstandig thuis willen blijven wonen,’ stelt hij. ‘Er kan namelijk vaak meer dan wordt gedacht, waardoor ze ook daadwerkelijk langer thuis kunnen blijven wonen. En dat is belangrijk, want hierdoor zijn zij in staat om deel te blijven nemen aan het maatschappelijk leven.”


Hulp bij klusjes

“Sommige bewoners worden geconfronteerd met het feit dat traplopen steeds moeizamer gaat. Of ontdekken dat het koken niet meer lukt. Het kan ook zijn dat ze ondersteuning willen bij klusjes in en om huis. Of hulp nodig hebben bij het zoeken naar een andere woning. Het is belangrijk dat mensen weten op welke organisaties zij in deze gevallen een beroep kunnen doen,” aldus Esther van Vugt, Welzijnsconsulente bij Wonen Plus Welzijn.


Waar, wanneer, hoe laat en aanmelden

U bent van harte welkom tijdens één van de bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn:

Dinsdag 18 juni van 15.00 tot 16.30 uur in de Multifunctionele Ruimte in Petten.

Dinsdag 25 juni van 14.00 tot 15.30 uur in de Jonge Prins in ’t Zand/ Oudesluis

Dinsdag 2 juli van 15.00 tot 16.30 uur in Dorpshuis Kolfweid in Callantsoog

Tijdens de bijeenkomst in Callantsoog is behalve de Wooncompagnie ook Woningstichting Den Helder aanwezig.

Wilt u komen? Meld u dan uiterlijk 2 weken voor de betreffende bijeenkomst aan bij Wonen Plus Welzijn. Dat kan telefonisch via (0224) 291 042.