SCHAGEN - Zaterdagmiddag 29 oktober ontving Annie Kloosterboer uit Schagen het Compliment van Schagen uit handen van wethouder Puck de Nijs - Visser. Dit vond plaats tijdens de boekpresentatie van het boek ‘ Van Beleefcafe tot Scagon De Luxe’ in het Scagon theater, Markt 18 in Schagen.


Annie Kloosterboer haar inzet voor de cultuur in Schagen is bewonderingswaardig. In 1984 is Annie begonnen als vrijwilliger in toen nog ’t Beleef Cafe in Schagen. Later werd dat filmhuis De Luxe. Ze rekruteerde vrijwilligers, ze maakte de roosters, zorgde voor de administratie, schreef boekjes over de films die vertoond werden, draaide bardiensten, zorgde voor de publiciteit en je onderhield contacten met de gemeente. Ze was de verbindende kracht van de vrijwilligers.
Onderdeel van het filmhuis De Luxe was het Literair Café, opgericht in 1993, onder andere door Annie. In 2018 werd ze voorzitter van filmhuis De Luxe.

De afgelopen jaren heeft Annie Kloosterboer de moeite en de tijd genomen om de terugblik op 42 jaar filmhuis Schagen op te schrijven, dat is het boek ‘ Van Beleefcafe tot Scagon De Luxe’ geworden

Annie Kloosterboer is voorgedragen voor het Compliment van Schagen door mede vrijwilligers die haar op deze manier willen bedanken voor haar betrokkenheid, bevlogenheid en inspiratie voor filmhuis de Luxe en de cultuur in Schagen vanaf 1984.