SCHAGEN - Een specifieke, openbare plek in je omgeving waar je graag komt. Een permanente, speciale plek met een bijzonder verhaal dat je met anderen wilt delen. Zo’n plek kun je nomineren als Geluksplek!

Basisscholen krijgen Gelukspakket
Het nomineren van Geluksplekken is van start gegaan tijdens het event Plek van Geluk van 17 april. Hierbij gaven burgemeester Marjan van Kampen, bestseller auteur en inspirator Leo Bormans en Skager AC aan de zeven basisscholen die aanwezig waren een Gelukspakket.

In dit cadeau van de gemeente zit het spel ‘De Geluksvogels’ en het boek ‘Geluk voor Kinderen’ van geluksexpert Leo Bormans en een vogelhuisje speciaal gemaakt door Skager AC. Met het spel en het boek leren kinderen en volwassenen meer over kwaliteit van leven, jezelf kunnen zijn, positief in het leven staan en hoe een specifieke plek daarbij kan helpen. Het vogelhuisje is tevens een brievenbus waar kinderen gelukwensen in kunnen doen.

De komende tijd ontvangen alle basisscholen in gemeente Schagen dit pakket. Wethouder Hans Heddes (Openbaar Gebied) bezoekt dan enkele scholen die bij het event waren, om nader over Geluksplekken te praten: “Het zijn nog verborgen parels in onze mooie gemeente, die meer aandacht verdienen,” zegt hij.

Geluksplek nomineren vóór 21 juli
Sinds het event zijn al verschillende nominaties binnen gekomen, maar nog niet voor elke kern. De gemeente is erg benieuwd welke ‘verborgen’ plekken er nog meer zijn in de verschillende kernen. Ben jij ook zo trots op een plek in de buurt waar je woont, een plek waar je je fijn voelt of een plek waar je leuke ideeën krijgt? Nomineer deze Geluksplek dan via de pagina over Geluksplekken! Het kan nog tot 21 juli!