SCHAGEN - Van maandag 11 maart 07.00 uur tot en met vrijdag 5 april 17.00 uur worden in opdracht van de provincie Noord-Holland door WaakSaam op de gehele brug de slijtlaag van het rijdek en de coating (verf) op stalen onderdelen vernieuwd. Ook worden de kabels die ervoor zorgen dat de brug kan bewegen vervangen. Om deze werkzaamheden uit te voeren is het noodzakelijk de brug gedeeltelijk te demonteren. De drijvende delen (de pontons inclusief het dek) worden uit het water gehaald en bij een schildersbedrijf behandeld. De overige onderdelen worden op locatie in onderhoud genomen.

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer
Zonder pontons is de brug niet bruikbaar voor het verkeer. De Keinsmerweg wordt ter hoogte van Vlotbrug ’t Zand gedurende de werkzaamheden afgesloten. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute via de Stolperbasculebrug. Klik op de link voor de omleidingsroute voor gemotoriseerd verkeer.

Veerpont voor (brom-)fietsers en voetgangers
(Brom-) fietsers en voetgangers kunnen vanaf 11 maart gebruik maken van een veerpont die vanaf de noodsteigers vaart. De vaartijden van de pont zijn:

maandag tot donderdag van 6:30 tot 21:30 uur
vrijdag en zaterdag van 6:30 tot 22:30 uur
zondag van 9:00 tot 21:00 uur.

Hinder voor scheepvaart
Het Noordhollandsch Kanaal wordt niet gestremd tijdens de werkzaamheden. Tijdens de demontage en montage van de pontons (op 11 maart en op 5 april) moet de scheepvaart rekening houden met maximaal 30 minuten oponthoud.

Planning
WaakSaam werkt op werkdagen van maandag 11 maart 07.00 uur tot en met vrijdag 5 april 17.00 uur.

Meer informatie?
Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via telefoonnummer 0800 - 0200 600 (gratis) of mail naar servicepunt@noord-holland.nl.

WaakSaam
Gebiedsaannemer WaakSaam voert tot juni 2025 het beheer en onderhoud van vaarwegen, wegen, bruggen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland uit in opdracht van de provincie Noord-Holland. Op www.waaksaam.com leest u meer over WaakSaam. U kunt zich daar ook aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief.