SCHAGEN - De lente komt er aan. Tijd om weer lekker buiten in de tuin een kop koffie te drinken en genieten van de eerste bloemen die beginnen te bloeien. Verwen uw tuin extra door de aarde te verrijken met een bijzondere grondstof: compost! Deze grondstof maakt HVC van uw ingeleverde gft en etensresten. Etensresten, aardappelschillen en pindadoppen vormen namelijk de basis voor compost. Om u te bedanken voor het scheiden van gft en etensresten biedt de gemeente tijdens de Compostdag op zaterdag 25 maart gratis compost aan.


Gratis compost

Tijdens de Compostdag op zaterdag 25 maart kunt u tussen 9:00 en 12:00 uur gratis compost ophalen bij de afvalverwerking aan de Zijperweg 12b in Schagen. Tussen 8:00 en 15:00 uur bent u welkom bij de compostering van HVC in Middenmeer (Koggenrandweg 1) of Purmerend (Netwerk 60-62). Laat een aanhanger vol scheppen door de kraan of kom zelf compost scheppen. Vergeet dan niet om zélf een bak of zak mee te nemen.

Aanmelden niet nodig

Het is dit jaar niet nodig om u vooraf aan te melden voor de compostdag. Er is voldoende compost dus kom langs wanneer het u uitkomt. Let op: in de ochtend is het vaak erg druk en zijn de wachttijden langer. Later op de dag is er ook nog voldoende compost.

Ruim 20 kilo compost uit een volle gft-bak

Wist u dat iedere volle gft-bak van 140 liter gelijk staat aan ruim 20 kilo compost? Door compost te vermengen met tuinaarde verbetert de structuur van de grond en zorgt dat ervoor dat de grond regenwater goed kan opnemen. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Daarnaast gaat het bodemziekten tegen.

Meer informatie

De compostactie van HVC vindt plaats op zaterdag 25 maart bij de locaties in Middenmeer (Koggerandweg 1), Purmerend (Netwerk 60-62) en in Schagen aan de Zijperweg 12b. Inwoners mogen gratis compost komen halen. LET OP: Het is verplicht om een aanhanger af te dekken met een zeil of net. Doet u dit niet, dan riskeert u een forse boete. Meer informatie over gft & etensresten en het scheiden van afval vindt u op: de website van HVC.