SCHAGEN - Maandag 12 november vanaf 17.30 uur is er een gratis bijeenkomst voor startende ondernemers in het Regiuscollege in Schagen. De inspirerende avond bevat veel informatie en kennis over beginnend ondernemerschap en is bedoeld voor oriënterende starters, starters en eigenaren van een bedrijf tot ongeveer drie jaar oud en de succesvolle start-ups die een volgende stap willen maken.

Inspiratie door Marco Zon
Het programma bestaat uit plenaire kennisdeling, een startersmarkt om vragen te stellen, diverse seminars en workshops en een inspiratiesessie. Halverwege de avond zal Marco Zon, ondernemer achter ZIP Interieur, een inspirerende keynote sessie verzorgen met zijn ondernemersverhaal.

Voorprogramma
In het voorprogramma kunnen startende ondernemers en aangesloten kennispartners in gematcht worden op basis van hun online profiel. Daarbij is er alle gelegenheid om duurzame relaties te ontwikkelen. Daarnaast kan een selectie van geïnteresseerden het ondernemersconcept dat zij in gedachten hebben pitchen tegenover een panel van diverse experts die feedback zullen geven.

Aanmelden
Vele regionale partners staan klaar om (startende) ondernemers te informeren en inspireren over ondernemerschap. De avond is gratis te bezoeken, aanmelden is gewenst via de website startersdagen.

De organisatie van de Startersdag vindt plaats in samenwerking met Rabobank Kop van Noord-Holland, de gemeenten Schagen, Den Helder, Hollands Kroon, Texel en Interpolis.

Uit onderzoek is gebleken dat Noord-Holland stabiel op de tweede plaats staat als het gaat om het aantal startende ondernemers per kwartaal. Alle drie de reeds verstreken kwartalen van dit jaar steekt de provincie samen met Zuid-Holland uit boven de rest van Nederland. Daarnaast is landelijk gebleken dat in de eerste drie kwartalen dit jaar het hoogste aantal starters is begonnen sinds 2013.