DIRKSHORN - Scoutinggroep Aquarius uit Dirkshorn wordt door de gemeente geholpen om een nieuw onderkomen te kunnen bouwen. “We geven Scouting Aquarius de kans om samen met vrijwilligers en een aannemer te werken aan de nieuwbouw van het clubhuis,” zegt wethouder Joke Kruit. “De gemeenteraad heeft in oktober 2020 aangegeven de Scouting wel te willen ondersteunen. Dit gaan we ook de gemeenteraad voorstellen.”


Scoutinggroep Aquarius Dirkshorn organiseert activiteiten voor kinderen tot jongvolwassenen. De activiteiten zijn niet gericht op prestatie. Samenwerken en de persoonlijke ontwikkeling van de scouts staat steeds centraal. Ieder kind is welkom. “Een mooi voorbeeld van inclusie: ieder kind ongeacht culturele achtergrond, afkomst, geloof, beperking of politieke overtuiging kan terecht bij de scouting,” zegt wethouder Kruit. “De kinderen voelen zich snel thuis en kunnen zichzelf zijn.“

De scoutinggroep zit echter in een oud gebouw, met een zeer slechte conditie. Het clubhuis is klein en dringend aan vervanging toe. De Scouting Aquarius zocht naar mogelijkheden om een nieuw gebouw te plaatsen. Wethouder Kruit hecht waarde aan de activiteiten en doelen van de scoutinggroep. Daarom wil zij de nieuwbouw ondersteunen. “Dan kan de scoutinggroep in een mooi onderkomen een nieuwe start maken met de bestaande groep én met toekomstige nieuwe scouts.”

De Scouting vond een mooie oplossing: een aannemer die meegedacht heeft over de mogelijkheden, zou het gebouw kunnen leveren. Daarover wordt nog beslist. Vrijwilligers helpen dan zoveel mogelijk mee. “Dit is een mooie vorm van participatie,” zegt wethouder Kruit. “Scouting Aquarius speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van kinderen. We helpen graag omdat zij de nieuwbouw niet uit eigen middelen kunnen betalen.”