DIRKSHORN - De gemeente gaat niet extra controleren op bungalowpark De Horn in Dirkshorn, nu de auto van de beheerder deze week is uitgebrand. "We blijven enkel incidenteel controleren op het park, want er is bij ons simpelweg een gebrek aan voldoende opsporingsambtenaren", zegt gemeentewoordvoerder Natasja Verhoeven tegen NH Nieuws.

De eigenaar van de auto heeft maandag een video van de brandende auto gedeeld op Facebook. Uit de reacties hierop blijkt dat de familie en kennissen uitgaan van brandstichting. De politie vermoedt dit ook. Zo zei woordvoerder Koos Venema eerder tegen NH Nieuws: "Een auto vliegt meestal niet spontaan in brand." Het onderzoek naar de oorzaak van de brand is afgerond, maar de politie wil er nog niets over zeggen, aldus het Noordhollands Dagblad.

Al jaren is het onrustig op bungalowpark De Horn. Tussen 2014 en 2017 kwamen 211 meldingen binnen bij de politie. De autobrand lijkt een volgend hoofdstuk hierin te zijn. Toch zijn de recente gebeurtenissen voor de gemeente geen aanleiding om extra te controleren op het park."Wel heeft deze zaak hoge prioriteit voor ons", zegt Verhoeven. "We zullen alles op alles zetten om de rust op het park terug te krijgen, maar het is nu eenmaal een zaak van lange adem."

Vorige maand maakten de gemeente en politie bekend meer te zullen handhaven op De Horn. Verhoeven: "Een kwartiermaker komt in september met een plan van aanpak. Als dat plan er eenmaal ligt, zal er geld worden vrijgemaakt voor de uitvoering ervan. De meeste bewoners zijn van goede wil en voor hen zetten we ons in."