SCHAGEN - De komende weken kunnen inwoners opnieuw langskomen bij de Energiebespaarbus van het Duurzaam Bouwloket. De bus staat de komende weken op verschillende plekken in de gemeente. Inwoners kunnen er terecht met al hun vragen over energiebesparende maatregelen in huis. Bij de Energiebespaarbus zijn de energieadviseur van Duurzaam Bouwloket, de energiecoach van Noord Hollandse Energie Coöperatie (NHEC) en de projectleider Warmte van onze gemeente aanwezig. Samen voorzien zij inwoners van advies en informatie over het verduurzamen van de woning.

“Wij vinden het belangrijk dat inwoners een goed advies krijgen over energie besparen en het verduurzamen van hun woning. Zo zorgen we er niet alleen samen voor dat we aan een beter milieu werken, maar zullen inwoners zelf ook merken dat ze er baat bij hebben omdat het nemen van duurzame maatregelen geld bespaart”, zegt wethouder Hans Heddes.

Gratis advies

Bij de Energiebespaarbus kunnen alle inwoners terecht met hun vragen over het duurzamer maken van de woning. Dit kunnen huurwoningen en koopwoningen zijn. De energieadviseurs en energiecoaches geven gratis advies en helpen inwoners op weg. De Energiebespaarbus staat op onderstaande datums van 11.00 tot 16.30 uur op de volgende locaties:

  • 22 september op het Theresiaplein 30 bij AH XL in Warmenhuizen
  • 29 september op de Plantanenweg 1 bij de Vomar in Schagen
  • 20 oktober aan de Kietvitlaan 27 bij de Vomar in Waldervaart

Gezamenlijke inkoopactie isolatie

In september zijn wij samen met Duurzaam Bouwloket en regionale isolatiebedrijven een inkoopactie voor woningisolatie gestart. Alle woningeigenaren in de gemeente kunnen aan deze gezamenlijk inkoopactie voor spouwmuur-, vloer- en bodemisolatie deelnemen. Via de website van Duurzaam Bouwloket

kunnen woningeigenaren zich inschrijven en is meer informatie over de inkoopactie te lezen.

Gratis energiecoach aan huis

Inwoners die niet langs kunnen komen bij de Energiebespaarbus, kunnen ook gratis advies krijgen van de energiecoach. Deze komt graag langs om advies te geven over het energiezuiniger maken van de woning. Ook geeft de energiecoach advies over welke maatregelen helpen om energie te besparen. Dat kunnen eenvoudige veranderingen zijn of mogelijkheden om het huis beter te isoleren, bijvoorbeeld door vloer, gevel of dak isolatie of het aanbrengen van HR++ glas. En de coaches kunnen adviseren over verduurzaming door een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen. Dit bespaart uiteindelijk geld en verhoogt het wooncomfort. De adviezen zijn onafhankelijk en vrijblijvend. Inschrijven en meer informatie is te vinden via www.nhec.nl.

Energiebesparen? Isoleren!

Wij organiseren verschillende acties om woningen stap voor stap goed te isoleren naar minimaal energielabel B. Deze acties, zoals de Energiebespaarbus, de energiecoaches en de inkoopactie isolatie, worden ondersteund door ons en de provincie Noord-Holland. Kijk voor alle duurzame activiteiten die wij organiseren op samen.schagen.nl.