SCHAGEN - Tijdens een feestelijke bijeenkomst hebben Wouter Jan en Rob Bijeman van Bedrijfsunits Schagen en wethouder Beemsterboer een koopcontract ondertekend. De eerste grond op De Lus, op bedrijventerrein Lagedijk in centrum Schagen, is door de gemeente verkocht.

Het terrein van bijna 2000 vierkante meter wordt de bodem onder een bedrijfsverzamelgebouw en is gekocht door Bedrijfsunits Schagen. Op Lagedijk is nu nog 59.000 vierkante meter over. De ondertekening had een speciaal tintje, omdat net als bij een andere première de rode loper uitlag bij het gemeentehuis.

De laatste stukjes bedrijfsgrond in stad Schagen liggen in het groen en nabij de haven. Die 6,1 hectare wordt ook wel ‘de Lus’ genoemd, naar de weg die daar in een lusvorm is aangelegd. Wethouder Jelle Beemsterboer: “Je kunt hier ondernemen met uitzicht. Het nabije kanaal biedt onverwachte mogelijkheden en je zit vlakbij de ontsluiting op de N245. We begrijpen heel goed dat bedrijven zich hier willen vestigen.”

Lagedijk omvat zowel recreatie aan de haven als verkoop van auto’s en boten. Een voordelig tankstation, de werf van HVC en ook de dierenarts zijn er gevestigd. Dit terrein is een voorbeeld van hoe vele bedrijfsvormen naast elkaar kunnen floreren. “Een bedrijfsverzamelgebouw voor kleine zelfstandigen, starters en zzp’ers is dan ook een prima aanvulling voor Lagedijk”, aldus Wouter Bijeman van Bedrijfsunits Schagen. “Door huisvesting van verschillende bedrijven onder één dak ontstaan mogelijkheden voor onderlinge samenwerking. Daarnaast biedt de ligging nabij de stad ook samenwerkingsmogelijkheden met andere plaatselijke ondernemers.”