'T ZAND - Sporthal Multitreffer vervult een belangrijke, verbindende en sportieve taak in de samenleving van ’t Zand. Onderdeel van de sporthal is onder meer de gymzaal die stamt uit 1973, na vele jaren van intensief gebruik is het moment aangebroken de gymzaal gereed te maken voor de volgende jaren door het realiseren van een nieuwe sportzaal.


Om dit mogelijk te maken heeft wethouder De Nijs-Visser samen met het bestuur van de Multitreffer donderdag 21 maart een handtekening gezet onder het verbouwingscontract.

“Sporten is goed voor het lichaam, maar daarnaast is het beoefenen van een sport ook goed voor de verbinding van mensen en een dorp. Zeker in deze dorpskern van onze mooie gemeente is die verbinding groot. En dan is het hebben van een multifunctionele, sportieve en gezellige ruimte heel belangrijk.”

Puck de Nijs-Visser

Wethouder

Werkzaamheden

De gymzaal wordt volledig gesloopt en maakt plaats voor een nieuwe sportzaal die toekomstbestendig is, energie neutraal en multifunctioneel. Tevens wordt de sportschool die zich in het pand bevindt vernieuwd en inpandig wordt het gebouw gemoderniseerd. Aannemersbedrijf P.N. Dekker en Zns is al vanaf het begin betrokken bij de voorbereidingen van deze verbouwing. Stichtingsbestuur en wij zijn dan ook verheugd dat deze aannemer gaat beginnen met de realisatie van de plannen. Volgens de planning zijn de werkzaamheden op 1 januari 2025 afgerond. Tot die tijd worden maatregelen genomen om de gebruikers zo min mogelijk hinder te laten ondervinden van de werkzaamheden.

Behoefte

Diverse sportverenigingen en clubs geven al jaren aan dat er behoefte is aan uitbreiding van het multifunctionele complex. Door het realiseren van een grotere sportzaal (600 m2) naast de sporthal krijgen clubs en verenigingen meer ruimte om wedstrijden te spelen en trainingen te geven. Tevens krijgen de beide basisscholen door de verbouwing een compleet nieuw ingerichte sportzaal tot hun beschikking die voldoet aan de eisen en normen van deze tijd.