TUITJENHORN - Op woensdagmiddag 9 maart werd de eerste paal geslagen voor de realisatie van het woningbouwplan van acht woningen bij de Bladstraat/Bogtmanweg in Tuitjenhorn. Wethouder Jelle Beemsterboer verrichte deze handeling samen met de ontwikkelaar Rotteveel M4 en aannemingsmaatschappij Friso. Het bouwplan is gelegen aan het bestaande parkeerterrein naast sportzaal de Groet. Het woningbouwplan bestaat uit acht koopwoningen in het goedkope en middel dure segment. Alle woningen zijn geschikt voor zowel starters als senioren.


“Dit plan heeft lang op zich laten wachten, daarom ben ik blij dat ik vandaag namens de gemeente de aanvang van de bouw mag inleiden. Ook de nieuwe bewoners van de inmiddels zeven verkochte woningen zijn uitgenodigd om aanwezig te zijn. Ik feliciteer ze van harte met hun nieuwe woning en wens ze veel woonplezier toe. Met deze acht woningen in totaal leveren we als gemeente Schagen een bijdrage aan de grote vraag naar goedkope woningen in het dorp”, zegt wethouder Jelle Beemsterboer.

Woningbouwplan

Dit jaar worden alle woningen gerealiseerd en opgeleverd aan de bewoners. Als dat gedaan is zal de ontwikkelaar het aanliggende parkeerterrein renoveren, uitbreiden en een schoolzone aanleggen.