WARMENHUIZEN/TUITJENHORN - Op 22 juni zijn de eerste officiële palen in de grond geslagen voor Fase 1 van Project Noorderlicht in Warmenhuizen/Tuitjenhorn. Burgemeester Marjan van Kampen- Nouwen en Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie, gaven samen het startsein voor de bouw van de eerste 48 energiezuinige sociale huurwoningen. Binnenkort start ook de bouw van tien zogenaamde rug-aan-rug woningen.


Een plek voor iedereen

"We zijn enorm trots dat de gemeente en Wooncompagnie al bij veel bouwprojecten intensief samenwerken. In totaal worden 120 tijdelijke sociale huurwoningen gebouwd, waarvan er nu 58 worden gerealiseerd. Woningen waarmee niet alleen (Oekraïense) vluchtelingen, maar ook woningzoekenden uit de omgeving van Warmenhuizen en Tuitjenhorn de kans krijgen om op eigen benen te gaan staan".

Marjan van Kampen-Nouwen

Burgemeester

"Helaas zien we dat ook in Warmenhuizen en Tuitjenhorn mensen zitten te springen om een betaalbare woning. Alleen al in deze twee woonplaatsen zijn ruim 300 inwoners actief op zoek naar een sociale huurwoning. Ik ben blij dat de eerste paal van deze tijdelijke woningen nu geslagen is. Hiermee bieden we inwoners uit Warmenhuizen en Tuitjenhorn uitzicht op een eigen woning, in hun vertrouwde omgeving".

Stefan van Schaik

Directeur-bestuurder Wooncompagnie

Project Noorderlicht

Door de handen ineen te slaan hebben de bouwondernemers het initiatief genomen om met dit project o.a. Oekraïense vluchtelingen te helpen. Project Noorderlicht is een samenwerking van de Gemeente Schagen, Wooncompagnie,

K_Dekker bouw & infra b.v. en M.J. de Nijs en Zonen. Ook de dorpsraden uit Warmenhuizen en Tuitjenhorn zijn nauw bij de ontwikkeling betrokken.