SCHAGEN - We hebben als gemeente op dinsdag 15 maart op bedrijventerrein de Witte Paal een integrale controle gehouden. Dit in het kader van het tegengaan van ondermijning. Hierbij werden bij meerdere bedrijfspanden gecontroleerd op bouwwetgeving, brandveiligheid, illegale bewoning en mogelijke criminele activiteiten. Bij deze controle werd samengewerkt met de politie.

Zo werd onder meer een volledig ingerichte bar gevonden, een illegale kroeg. Ook werden in een ander pand een aantal pokertafels aangetroffen. Daar waar wet- en regelgeving is overtreden wordt door ons als gemeente en politie gehandhaafd. Er is geen illegale bewoning gevonden.

De meeste eigenaren of huurders kwamen na het telefoontje over de controle snel de deur open maken. Enkele deuren moesten we zelf openen en dat ging met hulp van een slotenmaker. Meerdere eigenaren waren blij met de controle, omdat ook zij zich zorgen maakten om niet toegestaan gebruik van enkele bedrijfspanden. Over het onderzoek naar de bevindingen en de mogelijke consequenties voor de exploitanten wordt later meer bekend, als dit zijn juridische weg is gegaan.

In de toekomst worden er meer integrale controles gehouden in (bedrijfs)panden.