SCHAGEN - Burgemeester Marjan van Kampen gaat woensdagmiddag 22 april om 16.00 uur op de gemeentelijke Facebookpagina van Schagen 'live'. Zij chat met inwoners uit onze gemeente om hun vragen te beantwoorden die te maken hebben met de coronacrisis.


Burgemeester Van Kampen neemt graag de kans om meer zichtbaar te zijn voor de inwoners. Ze wil met hen in gesprek. Zij wil graag van de mensen weten of zij vragen hebben over de maatregelen die nu gelden. “Het kan ook zijn dat iemand een goed idee wil delen. Of zorgen heeft over iets, Of van mij iets wil weten over onze strijd tegen verspreiding van het virus”, zegt Marjan van Kampen. “Ik ga graag met de inwoners in gesprek. Het mooiste is het als zij in hun chat aangeven uit welk dorp ze komen of uit stad Schagen, dat geeft dan voor iedereen aan dat we toch nabij zijn.”

In andere tijden zou de burgemeester bij de mensen langsgaan. Hen ontmoeten in het gemeentehuis of tijdens een bijeenkomst. Dan is er ook ruimte voor een persoonlijk gesprek. Maar nu we ons sociaal moeten distantiëren kan dat allemaal niet.

Wat in onze tijd wel kan, is dat er digitale oplossingen zijn. Facebook is dan een mooi alternatief. Het kan toch een beetje het gevoel van samen zijn terug geven, hoopt Van Kampen. De burgemeester probeert het komende woensdagmiddag voor het eerst uit. Heeft u dus een vraag over iets dat speelt in deze coronatijd, dan kunt u die dus aan haar stellen. Als er geen direct antwoord is, komt de burgemeester er later op terug. Van Kampen: “Ik zie u graag op 22 april om 16.00 uur op de Facebookpagina van de gemeente Schagen".

Wie van te voren vragen wil stellen, kan deze alvast invullen in het contactformulier.