SCHAGEN - Schagen is trots op wethouder Jelle Beemsterboer. Hij is een van de betere bestuurders van Nederland. Beemsterboer kreeg een certificaat, omdat hij in de top 50 van decentrale bestuurders zit. Op vrijdag 16 april om 11.00 uur ontving hij deze onderscheiding in het gemeentehuis van Schagen.


Niet alleen wethouder Jelle Beemsterboer, ook de gemeente kreeg landelijke bekendheid door de nominatie. De winnaar werd hij helaas niet. Dat is wethouder Hamster uit Stadskanaal geworden. Maar veel meer bestuurders ontvingen waardering voor de wijze waarop ze zich inzetten voor ons openbaar bestuur. En wethouder Beemsterboer hoort daarbij. Een mooi resultaat waarmee de gemeente hem en alle andere genomineerden van harte feliciteert.

Alle genomineerden uit de top 50 ontvangen een certificaat, inclusief een toelichting van hun nominatie. Die toelichting is afkomstig uit het veld zelf: het zijn namelijk collega- bestuurders uit het land die Beemsterboer hebben genomineerd. De jaarlijkse verkiezing van Beste Bestuurder organiseert het blad Binnenlands Bestuur, in samenwerking met advies- en onderzoeksbureau Necker van Naem. Op 4 februari 2021 vond de bekendmaking plaats tijdens Kompas, het jaarlijkse event van Binnenlands Bestuur. In lijn met het jaarthema ‘Digitale democratie’ was deze bekendmaking deels digitaal. Via een livestream was te volgen hoe de winnaars live vanuit Arminius Rotterdam bekend werden gemaakt.

Op 16 april kwam onderzoeksleider Sabine van Zuydam namens de organisatie langs in het gemeentehuis van Schagen. Zij overhandigde het certificaat, uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen. De enthousiaste en vernieuwende CDA-wethouder Jelle Beemsterboer heeft de portefeuilles Ruimte, Economie, Toerisme en Landbouw en is eerste loco-burgemeester. Jelle Beemsterboer spant zich met name in voor grote ruimtelijke projecten, woningbouw en het stimuleren van economische ontwikkelingen zoals in Petten.